O nas

Home / O nas

Dbamy o srodowisko

Myślimy globalnie

Oto 13 działań które są dla nas bardzo ważne:

  1. Goście mogą zrezygnować z codziennej wymiany ręczników oraz sprzątania.
  • Oszczędność znacznej ilości wody oraz energii.
  1. Hotel jest w pełni ogrzewany wodą geotermalną.
  • Ograniczamy emisję CO2 do atmosfery wykorzystując nasz naturalny, drogocenny, Uniejowski surowiec energetyczny.
  1. Stawiamy na produkty organiczne.
  • Wybieramy dostawców, którzy ograniczają użycie środków chemicznych oraz pestycydów do swoich produktów. Dotyczy to zarówno warzyw, owoców jak i mięsa oraz produktów pochodzenia zwierzęcego.
  1. Nie używamy plastikowych słomek, naczyń, sztućców oraz kubeczków.
  • W strefie bali zrezygnowaliśmy z plastiku, wprowadziliśmy naczynia wielokrotnego użytku z poliwęglanu oraz SAN.
  1. Około 70% oferowanych napoi w naszym obiekcie jest sprzedawana w zwrotnych butelkach.
  • Ta liczba wciąż rośnie. ????
  1. Zwiększyliśmy teren naszego zielonego ogrodu.
  • Zakupujemy cyklicznie nowe nasadzenia.
  1. Geotermalne kąpiele z wodą leczniczą bezpośrednio z odwiertu.
  • Do kąpieli w naszych geotermalnych baliach nie dodajemy chloru. Każda balia napełniana jest gorącą, czystą solanką na zamówienie Gościa.
  1. Naturalne SPA
  • Do naszych zabiegów wybieramy naturalne kosmetyki, m. in. w ofercie posiadamy masaż olejem argonowym, masaż miodem z lokalnej pasieki, a do rytuałów tworzymy peelingi z dóbr okolicznej natury oraz soli epsom wykorzystywanej do seansów w kapsule floatingowej.
  1. Dbamy o aktywność fizyczną.
  • W hotelu cyklicznie organizujemy zajęcia jogi, a także okazjonalnie zumbę, zajęcia mobilizacyjne, prozdrowotne i funkcjonale. Nasi Goście hotelowi mogą również skorzystać z rabatu -50% na wstęp do kompleksu basenowego Term Uniejów.
  1. Tworzymy naturalny zbiornik wodny tuż obok hotelu.
  • Zależy nam na stworzeniu dogodnych warunków wokół wody dla wzrostu urozmaiconej roślinności.
  1. Goście mogą zapoznać się z ofertą SPA oraz menu restauracji skanując kody QR na terenie obiektu.
  • Przyczyniamy się do ograniczenia wycinki drzew.
  1. Korzystamy z systemu, który odłącza zasilanie po opuszczeniu pokoju hotelowego przez Gości.
  • Oszczędzamy energię elektryczną.
  1. Kuchnia Zero Waste – u nas w kuchni nic się nie marnuje ????
  • Woda szparagowa – na bazie wody w której wcześniej zostały ugotowane szparagi stworzyliśmy orzeźwiający napój z dodatkiem nasion chia, limonki oraz miodu.
  • Demi glace – niewykorzystywane kości oraz mniej atrakcyjne estetycznie warzywa są podstawą do przyrządzenia naszej bazy do sosów.
  • Energetyczne smoothie owocowe – Pozostałe po bufecie śniadaniowym owoce służą do przygotowania pełnych witamin koktajli owocowych.
  • Rybny beszamel – pancerze z krewetek oraz kręgosłupy ryb są głównym składnikiem do przyrządzenia rybnego bulionu.
  • Sałatka jarzynowa – przygotowywana dla naszych Gości na śniadania z warzyw, które posłużyły wcześniej do nadania smaku naszego bulionu.
  • Carpaccio wołowe – zamówiona polędwica, która nie spełnia wymagań wagowych wykorzystywana jest do przygotowania Carpaccio.

… a o tym wszystkim co robimy pragniemy się z Wami dzielić, tak by promować działania prośrodowiskowe wśród naszych Gości oraz lokalnej społeczności ????